duben 2023

Po Út St Čt So Ne
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<   >

Diskuze o zábavních parcích

Tato diskuze je věnovaná zábavním parkům. Zajímá Vás, kde leží parky? Kudy se tam dostat? Jaký park je nejlepší nebo který park nebyl nic moc? Který park doporučujeme nebo jen chcete nám sdělit, jak se Vám v nějakém parku líbilo? Zde máte možnost...

Aktuální hodnocení: 4,5 / 5

captchaNelze-li číslice přečíst, zkuste obnovit obrázek.

Hanča , 04.10.2013, 08:54: Reagovat:

Ahoj lidičky. Chci udělat pro své brášky překvapení a vzít je během příštího měsíce do EuropaParku. Nechce se mi tam ale jet autem, protože cesta po Praze mě utvrdila v tom, že na delší trasy ještě odborník prostě nejsem :D Tak bych se chtěla zeptat, kdo tam jel vlakem a autobusem? Mimo cestovku prosím, ty to maj předražený jak něco... :) Odjezd by byl zřejmě z Prahy :)

PavelHD

PavelHD , 04.09.2013, 22:05: Reagovat:

Re:Goudy:
Tak tohle je mi novinka, my jsme (už je to 5 let) neměli s online nákupem vstupenek do Drayton Parku žádný problém, vstupenky jsme měli z domova vytištěné. Jediný zádrhel byl u Thorpe Parku, kde po zaplacení nepřišel žádný odkaz na vytištění vstupenek, ale měli jsme alespoň potvrzení o transakci. Do parku nás ale bez problémů pustili...

Goudy , 04.09.2013, 21:31: Reagovat:

Rychlá aktualizace, prošel jsem detailněji jejich stránky a nalez toto:

We can only take online bookings from residents with a UK postcode and a house number.
If you do not have a UK postcode and a house number, please call our Call Centre for your discounted tickets on 0844 472 1960 - 9am to 5pm, 7 Days a Week.

Goudy , 04.09.2013, 21:24: Reagovat:

Ahoj, prosím o radu zkouším si objednat vstupenky do Drayton Manor a stále mě to odmítá přijmout kartu (a nejenom mojí). Koukal jsem, že jste v tomto parku s týmem HD byly a objednávali jste si je úspěšně. Je nějaký fígl? :o) Ostatní parky v Anglii jsou bez problému.

PavelHD

PavelHD , 07.08.2013, 18:11: Reagovat:

Re:Lenka:
Odpověď je podobná jako v předchozím případě. Europa Park disponuje uzamykatelnými skříňkami pro toho, kdo se nechce vláčet se zavazadlem. Kdo si nosí batoh s sebou, na atrakcích ho musí odložit, v případě TOP drah jsou to odkládací boxy přímo na atrakcích, je to bezpečný způsob. U atrakcí typu rafty se zavazadla neodkládají, ale zase je možnost postříkání vodou... Někdy se to dá vyřešit tak, že batohy podrží kamarád, který na tu atrakci nejde nebo na ni jde později.

PavelHD

PavelHD , 07.08.2013, 17:23: Reagovat:

Re:Káťa:
Jsou dvě možnosti, jak naložit s batohy v Heide Parku. Jedna možnost je nosit si je s sebou a na atrakcích je odkládat, to se týká těch adrenalinových. S výjimkou Colossose jde o odložení naprosto bezpečné, jen nejvyšší dřevěnka na světě to nemá moc pořešené, zavazadla a ostatní věci se tam odkládají na zem, ale pokud v batohu nemáte pas, platební karty a větší množství peněz, tak by to taky neměl být problém. Běžně, i když neradi, tam odkládáme i foťáky atd. Druhá možnost je uložit si batoh do úschovných skříněk, kde platí rovnice: 1 otevření skříňky = 1 €.

Káťa , 07.08.2013, 14:19: Reagovat:

Ahoj, příští středu vyrážíme do Heide parku, zajímalo by mě jak to funguje s batohy. A dnes jsem ještě zjistila, že existuje express butler a upřímně z toho nadšená nejsem. Máme očekávat, že nás bude pořád někdo předbíhat a butler bude nutnost? Děkuju za odpověď.

Lenka , 06.08.2013, 10:38: Reagovat:

Ahoj, příští týden se chystáme do Europa parku a chci se zeptat. Loni v USA jsme v každém zábavním parku museli před každou jízdou na horské dráze odložit všechny věci jako tašky apod.do zamykacích skříněk. Funguje to stejně i v Europa parku? Díky za odpověď :-)

Verunka , 05.08.2013, 12:11: Reagovat:

Tak jsem ještě zapátrala po těch kombinovanejch lístkách doprava + vstup a konečně našla. Tak kdyby to někoho zajímalo tak přímo z Paříže kombinovaný ticket 59€ dospělí,49€ dítě...samotná doprava 21 eur + lístek 44 eur dospělí a 33 eur dítě :-)

Verunka , 05.08.2013, 10:54: Reagovat:

Ahoj,
mám dva dotazy, pokud by se našel někdo, kdo by poradil byla bych moc šťastná, prohledala jsem internet ze všech stran, ale nějak jsem nenašla nic dostačujícího, takže kdyby se našel někdo se zkušenostmi byla bych moc ráda. Zítra odjíždíme s přítelem do Paříže a při této příležitosti jsme se rozhodli, že obětujeme jeden den programu s památkami, abychom si užili trochu srandy v zábavním parku. Vybrali jsme si Asterix park. Bude to náš první navštívený park, kde se platí vstupné a ne za každou atrakci zvlášť. Zkušenosti vůbec nemáme a tak si pořád kladu otázku, jak se to dá udělat s věcmi, které si chceme vzít s sebou. Předpokládám, že na atrakce nás s batůžkem nepustí, ale zároveň si neumíme představit, že bychom ho nechali na hotelu. Nemá někdo zkušenosti, co s věcmi??? A ten druhý dotaz se týká vstupného nebo spíše dopravy. Našla jsem vstupné i dopravu(vlakem - pak se musí ještě pěšky - nebo busem, ale ten je mnohem dražší), ale ráda bych se zeptala, jestli nemá někdo zkušenost s nějakým lístkem, kde by bylo zahrnuto vstupné i doprava z Paříže, nejlépe autobusem(aby to stavilo rovnou u parku, abychom se neztratili cestou :-D ). Pokud by měl někdo nějaké zkušennosti s tímto parkem, budu moc ráda, když se se mnou o ně podělí. Moc díky Verča

PavelHD

PavelHD , 17.07.2013, 07:27: Reagovat:

Re:KING:
Jenom na doplnění, v sekci Recenze je po proklikání na Anglii recenze Altonu, byť to není z letošního roku. Dále chystáme ke zveřejnění recenzi AT z této sezóny.
Alton Towers leží celkem nevýhodně ve střední Anglii a od nejbližšího mezinárodního letiště je to poměrně daleko a člověk se tam musí nějak dopravit - buď autem z půjčovny nebo veřejnou dopravou eventuelně použít svoje vlastní auto, vzdálenost z ČR je ale velká.
Na následujícím odkazu je podrobnější povídání o AT i cestování po Anglii, trochu staršího data:
http://www.horskedrahy.eu/nase/recenze/nase-recenze/tour-de-england-2008

VasekHD

VasekHD , 16.07.2013, 21:59: Reagovat: (Obrázek)

V pohodě, zrovna jsem se na to koukal, tak to sem mrsknu pro zajímavost i pro ostatní :-)

Express Butler Basic (základní) - 14 EUR na místě / 13 online
Express Butler Go (poloviční doba) - 24 na místě / 21,60 online
Express Butler Premium (takřka bez čekání) - 39 na místě / 39,10 online.

Kuba , 16.07.2013, 21:47: Reagovat:

Re:Kuba: Už jsem zo našel.

http://www.heide-park.de/heide-park/preise-tickets/express-butler/

Kuba , 16.07.2013, 21:44: Reagovat:

Re:VasekHD: ahoj moc děkuju a nevíte kolik, tak zhruba stoji ?

VasekHD

VasekHD , 16.07.2013, 17:53: Reagovat: (Obrázek)

Pro Kubu:
V obrázku (vedle jména a položky "reagovat")
je vše co potřebuješ vědět ohledně express butleru (tamagoči) v Heide Parku.

Díky všem kdo mi na fb poradili. :-)

edit: Koukám, že v obrázku je celkem malé písmo, tak dejte tento odkaz do lišty a obrázek bude v plné velikosti

http://www.horskedrahy.eu/data/Vasek/hpexpress.jpg

VasekHD

VasekHD , 16.07.2013, 13:57: Reagovat:

Re: Klára
Všiml jsem si, že dotaz byl položen a zodpovězen i na facebooku, takže ve zkratce: Předbíhačky v EP neexistují a nejvyšší návštěvnosti se vyhnete, pokud do parku nepůjdete o víkendu, nebo ještě hůře o víkendu o prázdninách :-)

Re Kuba:
Teoreticky vím, jak ten předbíhací "tamagoči" funguje, ale dotaz jsem položil na našem facebooku, zda někdo nemá osobní zkušenost. Výsledek se dá sledovat jak na fb, tak jej pak zkopíruji sem do diskuze :-)

Kuba , 14.07.2013, 11:47: Reagovat:

Ahojte nevíte jak je to v Heide parku s těma prednostníma kartama ?

Klára , 12.07.2013, 14:11: Reagovat:

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli v Europaparku existují nějaké fast passy nebo něco podobného, co zkrátí čekání ve frontách?? Můžete mi ještě doporučit nějaké termíny, kdy se dá očekávat nejnižší návštěvnost?? (A nerada bych jela v zimě :))
Díky moc za odpovědi!!!

VasekHD

VasekHD , 07.07.2013, 21:22: Reagovat:

Dobrý večer všem...:-)

RE: Lapcis
Děkujeme :-)
Jsme rádi, že se v TP líbilo a zrovna včera jsme vypasali výlet do Phantasialandu, který za návštěvu rozhodně stojí.

RE: King
Ahoj osobně jsem v Anglii ještě nebyl, ale nejideálnější by bylo nakouknout se na facebook (pokud máš profil) a stejný dotaz položit tam. Chtě nechtě se tam většina návštěvníků stránek přesunula a celkem to tam žije.

RE: Ondra
Nabídku dnes večer máznu jako neaktuální, aby tady třeba po měsíci nemátla.
Doufám, že se bude v Europa parku líbit :-)

RE: Ivos
Ahoj, volil bych květen, červen, nebo září a pokud bych jel v červenci nebo srpnu, tak bych se určitě vyhnul víkendům a svátkům. Pokud je to možné, tak bych se víkendům vyhnul v každém případě.

Vašek HD

Ivos , 07.07.2013, 19:12: Reagovat:

Zdravím,
prosím vás chtěl bych se zeptat, chystáme se do jednoho z parků (Europa park nebo Heide park) a zajímalo by mě v jaký dny tam bývá podle vás nejnižší návštěvnost? :-) díky moc

lapcis , 29.06.2013, 20:17: Reagovat:

Tak jsem ve ctvrtek poprve navstivil zabavni park v Thorpe parku a byl to jeden z nejlepsich zazitku v zivote:-) Doufam, ze zde bude v nejblizsi dobe nejaky zajezd,at se do nejakeho jeste podivam:-)

Pritelkyne to bohuzel moc nezvladla. Na drahach byla v pohode,ale po skonceni ji bylo zle:-( tak jsme toho nakonec moc neprosli, ale ty.nejvetsi drahy jsem pres fast tracky zkusil. Lidi teda bylo hodne,protoze bylo o dost zlevnene vstupne,takze asi velky tahak na lidi. Fronty kolem 45 minut.

Ale Tidal wave byl paradni:-) Nejlepsi zazitek byl asi z Colosuse. Swarm taky super, a zacatek Saw bombasticky.

Kazdopadne dekuji tomuhle serveru za to,ze jsem zde nacerpal informace o existenci parku v Evrope:-)

KING , 27.06.2013, 15:12: Reagovat:

Zdravim, nebyl jste někdo v nejbližší době v Alton towers parku?? Rád bych se dozvěděl užitečné informace: kdy tam letět, kam přesně letět, jestli jste tam byly přes noc, a v neposlední řadě, na kolik vás tento výlet vyšel...díky za odpověď

Michal* , 25.06.2013, 17:23: Reagovat:

Doporučuji navštívit Six Flags Great Adventures v Jacksonu poblíž New Jersey! Otevřeno převážně o víkendech od 10 - 22 hodin a bývá hodně plno. Všechny atrakce nelze při velkém počtu návštěvníků za celou otevíračku stihnout :-(

PavelHD

PavelHD , 25.05.2013, 09:29: Reagovat:

Re:Karolína:
Škoda, že jste se nezeptala trochu dříve, poradili bychom Vám Europa Park, do kterého pořádáme autobusový výlet.
Jinak v Evropě je poměrně dost kvalitních zábavních parků, z těch vzdálenějších bych jmenoval Port Aventeru jižně od Barcelony nebo francouzský Disneyland (ten je trochu netypický, je primárně zaměřen spíše na děti, ale i dospělí si samozřejmě v bohaté míře přijdou na své) a ještě anglické parky Alton Towers nebo Thorpe Park u Londýna.
Z těch bližších je to již zmiňovaný německý Europa Park a nebo Heide Park, rovněž německý.
Tohle jsou asi ty úplně "top" parky, i když těch dobrých je určitě více. Návštěvou kteréhokoliv z nich nemůžete udělat chybu.

PavelHD

PavelHD , 25.05.2013, 09:15: Reagovat:

Re:Lenka:
Vstupenky se dají sehnat na stránkách parku www.heide-park.de.
V sekci Park, dále Preise nebo přímo On line buchen & sparen. Mělo by se to udělat alespoň sedm dní před datem návštěvy a dá se takhle ušetřit pěkných pár euro.

Karolína , 23.05.2013, 15:08: Reagovat:

Ahoj, poradíte mi prosím do jakého zábavného parku v Evropě se vydat? Který z nich patří mezi nejlepší?
Já tady na ty věci nejsem, ale přítel má narozeniny a ten horské dráhy atd. miluje, tak mu chci koupit výlet někam do takového parku. Ale vůbec nevím kam.
Děkuji.

Lenka , 22.05.2013, 13:49: Reagovat:

Úplně nejblišší zábavnej park od nás ? Díky :-)

Lenka , 22.05.2013, 13:10: Reagovat:

Prosím kde se dají objednat vstu vstupenky do Heide Parku ? Moc díky :-)

VasekHD

VasekHD , 12.05.2013, 16:22: Reagovat:

Ahoj,
Vstupenky do Heide Parku stojí na místě dospělý - 40 EUR a dítě 30 EUR a při rezervaci přes internet dospělý - 29 EUR a dítě 21 EUR.

Tropical Islands stojí 32 EUR dospělý a 27 EUR dítě.

Pro podrobnosti a možnost různých výhodných kombinací doporučuji navštívit samotné intenretové stránky daného parku.

Vašek

Ondra , 11.05.2013, 18:29: Reagovat:

ahoj chtěl sem se zeptat kolik stojí vstup do hyde parku v německu a do tropical islandu? díky moc Ondra

VasekHD

VasekHD , 24.04.2013, 21:23: Reagovat:

Ahoj Jirko,
my jsme při našem výletu bydleli v tomto penzionu:
http://www.tim-konzept.info/pension-rottmann/
Přikládám svůj popis, který jsem kdysi posílal na podobný dotaz:

"Je to v Behringen cca 15 km od Heide Parku.. Jestli jsem dobře zaslechl Topíka, tak celková cena rozpočítaná na 5 lidí je cca 27 EUR na osobu za jednu noc se snídaní. Bydlení je útulné v malém patrovém domku, na jídlo se chodí do vedlejší chalupy u které je altánek se sezením a všude okolo velká zahrada s několika stoly, lehátky, něco ve stínu pod stromy a něco na volném prostranství na opalování.
Jako my z toho byli unešení.. Leželi jsme na lehátku vedle nás neustále jedli ptáci z krmítka a pili z takové vaničky a nad náma skákala veverka po stromě. Zahrada sousedí s lesem což je vidět i na mapě a je tam neskutečný klid a ticho. Snídaně ku spokojenosti a v ledničce nápoje za dobré ceny na německé poměry. Prostě spokojenost"

A pokud jde o vstupenky, tak je potřeba brát v potaz, že Heide Park bere 12ti letého již jako dospělého.
Výrazně levnější je koupit vstupenky přes internet a ve vašem případě 5ti dospělých by se dala koupit výhodná vstupenka "Fun for 5", případně "Fun for 5 - varianta na dva dny".
My jsme vstupenky platili kartou, tak záleží zda je člověk ochotný podobným způsobem na internetu platit.. V ČR na to ještě nejsme moc zvyklí.

Vašek

Jirka , 24.04.2013, 12:31: Reagovat:

Prosím poradil by mi někdo chtel bych jet o prázdniny 29-31 do Heide parku poradil by mi nekdo z ubytováním a s vstupnym co by bylo nejlepčí jsme 4 a dítě 12. Moc dekuji

lapcis , 17.04.2013, 09:16: Reagovat:

David - uz jsem koukal na svatky a skolaci ani pracujici zadne nemaji:-) tak snad to bude dobre. Kamaradka tam byla v.loni a rikala, ze hodina cekani ve fronte. Ale byla to pry sobota.

No snad vyjde pocasi.

David HD , 15.04.2013, 12:13: Reagovat:

Re:lapcis:
V Thorpe Parku jsou dráhy celkem náročné a velmi kvalitní, ale zároveň si nemyslím, že to není nic, co by jste nezvládli i když to budou vaše první dráhy top třídy. Jaká návštěvnost bude? Vše záleží na školních prázdninách a svátků v Anglii, s tím by vám mohl poradit kamarád.

lapcis , 14.04.2013, 19:39: Reagovat:

Zdravim,

Chystame se s pritelkyni navstivit poprve nejaky lepsi park a tim padem i poprve.vyzkouset horske drahy:-)

Vybrali jsme si Thorpe park, protoze kamarad bydli v Londyne, tak to mame blizko.

Chtel bych se optat, jak moc tam jsou ty drahy narocne. Jestli to lide, horskymi drahami nepolibeni, zvladnou:-)
A ja to tam muzou byt velke fronty. Planujeme tam jit 27.6 a jedna se o ctvrtek.

VasekHD

VasekHD , 24.03.2013, 22:23: Reagovat:

To jo, jen já jsem od přírody větší skeptik a ménší znalec
systému skříněk.. :-D

PavelHD

PavelHD , 24.03.2013, 20:40: Reagovat:

Tak koukám, že jsme nezávisle na sobě odpověděli dva :-))))

PavelHD

PavelHD , 24.03.2013, 20:39: Reagovat:

Re:adrenalinka:
Ahoj, se zavazadly v Heide Parku je to je jednoduché, jsou tam úschovné skříňky, kde se platí 1€ za jedno otevření. Další možnost je nosit zavazadlo s sebou a odložit si ho na atrakci, přičemž jen na Krake a Desert Race jsou úložné prostory tzv. dokonalé. U dalších atrakcí nejsou úložné skříňky k dispozici, ale v praxi to není vůbec žádný problém, např. u volného pádu Scream si každý věci položí na zem a není nikdo, kdo by je mohl eventuelně zcizit. Do méně náročných atrakcí si každý bere zavazadlo s sebou, pokud to jeho rozměry dovolují. Zajímavá situace je např. na kládách, kde je zavazadlo vystaveno možnosti postříkání.
Na závěr bych chtěl říci, že v odložených zavazadlech by neměly být opravdu cenné věci typu pas nebo platební karta, ale jinak se tam nekrade, i když vyloučit na 100% se to nedá

VasekHD

VasekHD , 24.03.2013, 20:19: Reagovat: (Obrázek)

Ahoj, na většinu adrenalinovějších atrakcí s batohem nevpustí a zároveň většina atrakcí nemá bezpečné místo pro odložení věcí.. Třeba na Colossosu jen pouze pár dřvěných polic a lidé si pokládají věci na zem na nástupiště, což je bezpečné v případě že jezdí jen jedna souprava. Volný pád Scream je relativně bezpečný, ale teoretická možnost krádeže tam být může.
Lépe řešený už je Desert Race, který má skříňky bezpečněji odlišené podle barev souprav a úplně nejlépe je řešený Krake, kde si člověk dává věci do úschovny výměnou za přívěšek s číslem stejně jako když si dáváte kabát do šatny. Otázkou je jakou velikostí je úschovna limitována, pokud by měl člověk nějaký vyloženě větší batoh. V tom případě by oblsuha nejspíše odkázala na uzamykatelné skříňky kousek od vchodu, které si člověk může za pár eur na celý den zaplatit.
A to je vlastně také jediné ideální řešení pro bezpečnou úschovu batohu.

Z pohledu Čecha zyvklého na české poměry, kdy je člověku ukradnuto cokoliv co není pevně přiděláné, nebo zamknuté drahým bezpečnostním zámkem je Heide Park k zavazadlům vyloženě ignorantský. Je to ale tím, že oni nejsou zvyklí na to co my, oni to tak nevnímají. Oni nejsou země plná zlodějů jako ta naše.
I přes to tam bohužel riziko krádeže je, byť je oproti ČR velmi malé.
Jako ukázku toho jak to může fungovat mimo čr dávám do přílohy koutek s batohy v italském Gardalandu :-)

Pokud máš ještě jakýkolv dotaz, tak rád odpovím.

Vašek

adrenalinka , 24.03.2013, 12:40: Reagovat:

Ahoj, chystáme se se sestrou do heide parku a nechce se nám vyhazovat peníze za drahé jídlo, tak si nejaké plánujeme vzít do batohu. Chtěla bych se zeptat, jak je to na atrakcích, můžu si tam vzít batoh sebou nebo je možnost ho někam odložit na bezpečné - opravdu bezpečné místo ? moc děkuji

VasekHD

VasekHD , 19.01.2013, 09:52: Reagovat: (Obrázek)

Ahoj, kromě francouzského Disneylandu, který má celoroční provoz, jsou všechny TOP a větší parky přes zimu zavřené.. (Určitě i ty menší, ale u těch jsem se po tom nikdy moc nepídil :-)
I když v případě některých parků nemusí být "zavřené" úplně to správné slovo, protože mají jakousi krátkou zimní (Vánoční) sezónu, kdy část zimy fungují ve velmi omezeném režimu, ale vynahrazují to vánočním vyzdobeností a třeba některými vánočně-zimními atrakcemi navíc :-)

Sirius , 19.01.2013, 07:10: Reagovat:

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jestli jsou teď všechny evropské parky zavřené až do jara nebo jestli nějaký funguje přes celý rok, díky.

VasekHD

VasekHD , 17.11.2012, 10:07: Reagovat: (Obrázek)

Ahoj,
Europa Park i Heide Park jsou dnes na vělmi podobné úrovni.. Je mnoho lidí, kteří by doporučili jednoznačně HP a další zase jednoznačně EP. Já jezdím každý rok oba, ale do Heide Parku se v posledních letech těším o malinko více kvůi střemhlavé dráze Krake a Krakovému horrorovému labirintu :-)

Eva , 14.11.2012, 16:40: Reagovat:

Ahoj,o prázdninách bych chtěla s přáteli navštívit v Německu nějaký zábavní park. Rozhodujeme se mezi Europa parkem a Heidem parkem. Co byste doporučili?

adelcia , 21.10.2012, 14:26: Reagovat:

ahojte, na tyc, ktory boli v Phantasialand a tocili tam kamerami pocas jazd mam prozbicku budte tak zlaty a ozvite sa mi na mail:
slowaczka.adelcia@gmail.com
potrebujem sa vas na par veci spytat.

dakujem adela.

VasekHD

VasekHD , 12.08.2012, 14:35: Reagovat:

Moc děkuji, za reakci :-)

Helena , 08.08.2012, 10:53: Reagovat:

Re:VasekHD:
Pecka. Skvělá recenze. Fakt díky za pomoc :)

VasekHD

VasekHD , 07.08.2012, 22:30: Reagovat:

Ahoj, na hlavní stránce je moje reportáž z nedávného výletu zrovna do Holiday Parku :-)

Helena , 06.08.2012, 14:39: Reagovat:

Zdravim, má někdo nějaký poznatky/dojmy z holiday parku?
Chystám se tam se svojí desetiletou dcerou, tak jestli se mi tam neunudí :)
Díky za odpověď.

VasekHD

VasekHD , 28.07.2012, 18:16: Reagovat:

Re: danny

Ahoj, promiň za opožděnou odpověď.
většina lidí, kteří by se minimálně mohli pokus poradit se pohybuje takřka už jen na facebookových stránkách (pokud máš registraci na fb, tak se dá na stránky horskýc drah dostat pomocí odkazu na hlavní stránce, případně podle názvu skupiny "Horské dráhy a zábavní parky"
Tak nějak se tam pozvolna všichni přesunuli kvůli jednoduchosti sdílet fotoalba, odkazy a tak :-)

My byli autem v Gardalandu a Mirabilandii v roce 2009, ale ubytováni jsme v prvním případě až ve Veroně, kde jsme byli spokojení a v druhém případě v Rimini, kde by jsme jim to nejraději zapálili :-D
Počítám, že Verona už je pro většinu lidí dost daleko, ale kdyby ne, tak to byl Hotel Stadio: http://www.hotelstadio.com/home.html

VašekHD

Danny , 22.07.2012, 11:07: Reagovat:

Ahoj, nevim jak moc to tady ještě funguje, ale neví někdo o levném ubytování okolo Mirabilandie a Gardalandu?

DavidHD

DavidHD , 25.05.2012, 06:35: Reagovat:

Re:Martin:
Ahoj, podle dostupných info, by se mělo jednat hd, hodně se mluví o wing coasteru nebo Flying coasteru, tak jsme zvědavý. :-) Jinak, rádi jsme tě poznali. :-)

Martin , 24.05.2012, 19:38: Reagovat:

Zdar, nevíte co se v Heide Parku chystá na rok 2014 u Screamu? Jinak díky za skvělý výlet do HP- moc jsem si to užil. S pozdravem M.S.

VasekHD

VasekHD , 12.05.2012, 09:31: Reagovat:

Re Dominika: Ahoj, nejvíce samozřejmě záleží na době, kdy jej člověk navštíví.. My byli loni v rámci výletu a stihli jsme vše za jeden den.. Při plánování výletu však pečlivě volíme dny, kdy se předpokládá jedna z nejnižších návštěvností v sezóně.
Většinou se nám podařilo mít buď takřka žádné fronty, nebo čtvrt/půl hoďky max na cokoliv v parku. Pokud však člověk z jakéhokoliv důvodu zvolí den, kdy by mohla být návštěvnost větší (tedy nezvolí jeden z těch dní z předpokládanou nižší návštěvností), tak je jeden den málo. Pro mě osobně je HP přesně ten park, kdy může být jeden den málo a dva dny moc, ale hrozně moc záleží na frontách :-)

Re Slejdy:
Výborné video :-) Dovolím jsi jej tvým nickem hodit na facebook a budu moc rád, když se k nám dostane i video z EP :-)

Slejdy , 11.05.2012, 13:14: Reagovat:

Ahoj, posilam video z nasi dovoleny v Heide Parku, pred par lety. Ted jsme byli o vikendu v Europa Parku, tak brzy sestriham dalsi video. http://www.youtube.com/watch?v=AAw19DoAU-o

Dominika , 11.05.2012, 11:12: Reagovat:

Ahoj, je Heide park na 1 nebo 2 dny? Byla jsem v Europa parku a ten je určitě na dva dny, ale je Heide park taky tak velký?
díky za info

VasekHD

VasekHD , 11.03.2012, 10:54: Reagovat: (Obrázek)

RE Martin:
Dobrý den. Ovávám se, že moc pravdidelných návštěvníků našich stránek nebude mít podobné zvuky v oblibě :-)

Občas narazím na nějaké pouťové stránky, kde je několik zvuků ke stažení, ale když jsem si je ze zvědavosti pouštěl, tak jse mměl pocit, že už jen pár kousků a najdou mě ležet tuhého u počítače s bolestným výrazem ve tváři tak jako ve filmu Kruh :-)

Martin , 09.03.2012, 18:56: Reagovat:

Dobrý den chci se zeptat jestli by mi někdo poslal tento kermis zvuk co začíná v tomto videu v 6 minut a 29 sekund http://www.youtube.com/watch?v=Nf40yGTl69Q Moc moc moc prosím o zaslání tohoto kermis zvuku pošlu vám za to jako výměnu písničky nebo také kermis zvuky předem děkuji kdyžtak odepisujte do meho emailu : stransky.martas@seznam.cz Děkuji.

Mican , 08.01.2012, 22:21: Reagovat:

S Amerikou je ten problém že je to docela daleko a jet tam kvůli jednomu parku, byť tak významnému jako je Cedar Point, je dost neekonomické. Udělat si průjezd celým USA není taky levné, takže je nejlepší navštívit jedno ze dvou "center zábavy": Los Angeles nebo Orlando. V Orlandu a bezprostřední blízkosti jsou dva Universal parky (Studios a Adventure island), čtyři disneyovské a Bush Gardens, to je program minimálně na 10 dní. U L.A. jsou zase dva Disneyovské parky, Magic Mountain, Knott´s Berry Farm a samozřejmě Universal Hollywood, i tady je týden málo. Lépe si na to vyhradit více času, protože těch 18 drah v Magic Mountain dát za jediný den, to už je slušný nápor na žaludek! :-)

VasekHD

VasekHD , 01.01.2012, 15:27: Reagovat: (Obrázek)

Re LERwig:
Párkrát už jsme jak tady na diskuzi, tak na fb vedli diskuzi na téma nej parky v USA a víceméně pokaždé s dost podobným výsledkem: Cedar Point, Six Flags Magic Mountain, Six Flags Great Adventure, Buschgardens Tampa, Universal Studios Resort.
Je to bez pořadí, takže to není od nejlepšího po nejhorší, ale pokud je nějaký park, kterého název padl vícekrát než ostatních, tak je to Cedar Point. Je to park, který je pro náš hd tým vrcholem této zábavy.
I přes to, že stále více lidí které známe nebo na stránky zavítají přináší osobní zkušenosti z parků v usa, tak naprostá většina na svůj první návštívený park v usa stále čeká. Takže hodnocení je spíše teoretické avšak vycházející z mnoha zahraničních diksuzí, postřehů a v neposlední řadě nabídkou atrakcí, která o parku řekně nejvíce :-)
Část z výše uvedených je na východě USA, takže jich je dokonce více, které by se daly doporučit :-)

LERwig , 31.12.2011, 23:02: Reagovat:

Jeste bych rad vedel, ktery park v USA je nejvetsi/nejlepsi vubec. Diky

LERwig , 31.12.2011, 23:01: Reagovat:

Ahoj, chystame se v lete do USA a potreboval bych doporucit nejaky park pokud mozno na vychode. Diky

728 , 09.10.2011, 11:10: Reagovat:

moc hezký článek o plohnu:-)sdílím s vámi že je El toro opravdu skvělá drevěnka :)

VasekHD

VasekHD , 26.09.2011, 23:02: Reagovat:

Pro Lucu:

Děkujeme... Určitě zase uděláme report z výletu :-)

Luca , 26.09.2011, 21:42: Reagovat:

Užijte si Heide-park :) !

VasekHD

VasekHD , 25.09.2011, 18:53: Reagovat: (Obrázek)

Re: Dannyx
Ahoj, pokud jde o poměr vzdálenost/adrenalinový zážitek, tak je na výběr z Europa parku a Heide Parku.. Heide park je ještě o necelých 100 km blíže, ale Europa park je v obecném povědomí o něco více oblíbenější. Oba parky jsou výborné a zároveň tak rozdílné, že snad ani nelze říci, který je v tento okamžik lepší :-) Za návštěvu stojí rozhodně oba dva... stačí si jen vybrat, nebo si hodit korunou :-)
Blíže čr je ještě několik dalších menších zábavních parků, ale ani jeden by v poměru vzdálenost/zážitek Heide park a Europa Park ani zdaleka nedovedl překonat :-)

Dannyx , 25.09.2011, 16:41: Reagovat:

zdravim, dnes ci zitra mam v planu jet nekam do nemecka do zabavniho parku... Pravdepodobne asi do Evropa parku. Jen me ale zajima váš názor atd. Jde mi hlavne o adrelin a pořádné jízdy! myslíte že Evropa park je nejlepší volba? Trošku mě odrazuje ta vzdálenost totiz :( dekuji za odpoved
Daniel

VasekHD

VasekHD , 25.09.2011, 11:24: Reagovat: (Obrázek)

Re Gudlak:
I když ctím cizí názory, tak by bylo možná vhodné si před odesláním takového příspěvku uvědomit, že se naše stránky a energie do nich vložená se zaměřuje z větší části na Evropské parky. Nevěřím tomu, že člověk s objektivním názorem (pokud nechce vyloženě provokovat, nebo machrovat) zlomí nad Evropskými parky hůl s tím, že je to póvl. Nevím jak moc jsi uvědoměn, ale v USA jsou skupiny lidí (samozřejmě i jednotlivci), kteří pravidelně do těhle špatných vtipů pro děti pořádají hromadné výlety a jejich hodnocení není nijak špatné.. spíše naopak. Mimo některých drah které leckdy řadí na pomyslném žebříčku velmi vysoko oceňují často velmi pěkné tématické zpracování ať už je to například WB Madrid, Port Aventura, Phantasialand atd.. Mohl bych psát velmi dlouho důvody, proč nejsou parky v EU tak marné jak se domníváš, ale kdo chce si to dobré stejně najde a kdo nechce si to špatné najde stejnětak :-)

Jindrous

Jindrous , 24.09.2011, 19:47: Reagovat:

Re:gudlak:

A nechceš nám sem napsat recenzi? :-)

Jindrous

Jindrous , 24.09.2011, 19:44: Reagovat:

Re:gudlak:

Však my ten six flags magic mountain příští rok zkontrolujeme :-)

VasekHD

VasekHD , 24.09.2011, 18:35: Reagovat:

Re Gudlak:
Kde přesně pobýváš? Rádi by jsme se ti každý den tím směrem klaněli a obdivně hlavou pokyvovali :-)

gudlak , 24.09.2011, 17:19: Reagovat:

pred trema mesicema jsem se konecne odstehoval do l.a.... a muzu rict, ze po navsteve magic mountain a par dalsich se evropsky parky jevy jako spatnej vtip pro deti

728 , 14.09.2011, 19:11: Reagovat:

mi sme ždímali na riu bravu...měli jsme mokrý úplně všechno

Jindrous

Jindrous , 14.09.2011, 13:10: Reagovat: (Obrázek)

Re:728:

Rio Bravo v pohodě, vyšel jsem ven polosuchej, tak jsem druhou rundu jel pak už sám skoro po tmě /v přítmí a se světýlkama to má zvláštní příjemnou atmosféru, ale 100% jsem mokrej nebyl - nejmokřejší rafty jsou RIP a SAW v UNIVERSAL STUDIOS v ORLANDU, tam jsme všechno ždímali :-)

Eifos , 14.09.2011, 12:36: Reagovat:

V létě jsem byla v Heideparku a v Mirabilandii a musim jen chválit hlavně Heidepark mě strašně překvapil. Skvělé atrakce nadchlo mě Krake...krátký ale skvělý, na Scream jsem moc nepospíchala po zážitku z volnýho pádu v Gardalandu :D, ale překvapilo mě to :)) celý park byl na atrakce super, jen mi tam chyběl nějaký strašidelný dům :) a Mirabilandia mě spíše zklamala čekala jsem něco víc, ale hodně výborný Ispeed a lehounký let na Katun to spravily :)

728 , 13.09.2011, 19:22: Reagovat:

zapoměl jsem se zeptat jindrous jak dopadlo to rio bravo??

Luca , 12.09.2011, 14:57: Reagovat:

Naprostá peckááá :D Silver Star..jak jinak blue fire mě až zaskočilo :D Myslela jsem jaká to bude pohodička a byl to hukot :) ! Co mě ale hodně mile překvapilo byl Euro sat :)...to bylo něco úplně jiného. Jeden nevěděl do čeho jde. A u Euro mir jsem se praštěla do hlavy tak, že už nikdy víc foťák v ruce za jízdy držet nebudu :D

Jindrous

Jindrous , 07.09.2011, 09:47: Reagovat:

Re:Luca:

Hlavně aby to ted konečně vyšlo :-)

VasekHD

VasekHD , 07.09.2011, 08:28: Reagovat: (Obrázek)

Re Luca: Tak ať se v EuropaParku líbí.. Až přijedeš, tak můžeš tady do diskuze napsat, jak se Silverstar, Blue Fire a ostatní zalíbili... :-)

Luca , 06.09.2011, 18:32: Reagovat:

Tak v sobotu brzičko ráno jedeme s rodiči do Europaparku :) Táta to slibuje asi tři roky a vždycky to nevyjde :D... Už se moc těším na Silver Star po úžasném Colossosu

VasekHD

VasekHD , 19.08.2011, 22:42: Reagovat: (Obrázek)

také bych měl asi tak 5 favoritů, ale nejvíce bych se stejně jako Pavel přikláněl k Cedar Pointu..

Z parků které jsem navštívil je to ještě těžší. Port Aventura sice vede, ale třeba takový Phantasialand má pro mě pořád takové zvláštní kouzlo.

PavelHD

PavelHD , 19.08.2011, 22:26: Reagovat: (Obrázek)

Re:kkk:
Ahoj, na světě je hodně kvalitních parků a každému se může líbit nějaký jiný. Ale jestli bych měl označit jenom jeden z nich jako úplně nejlepší, tak u mě je to Cedar Point v americkém Ohiu. Není příliš vyšperkovaný ani tématický, ale zato nabitý kvalitními atrakcemi. Volím ho jako nejlepší, i když jsem v něm ještě nebyl. Z těch, které jsem navštívil, se pere o první místo Europa Park s Port Aventurou...

Jindrous

Jindrous , 19.08.2011, 21:54: Reagovat:

zapoměl jsem ještě zmínit Port Aventuru kde má být příští rok nějaká mega dráha tak se omlouvám tomuto skvělému parku :-)

Jindrous

Jindrous , 19.08.2011, 21:47: Reagovat:

Re:kkk:

z určitého pohledu každý ve kterém jsem ještě nebyl, protože pak člověk zažívá vše poprvý:-)
Ale je to dost těžký hodnotit, protože každý park je jiný a to je jen dobře,
mezi top kde jsem nebyl hodnotím SixFlags Magic Mountain, moc se tam příští léto těším :-)
Do ted jsou to tyto Buschgardens Tampa Bay, Universal Studios Resort a Alton Towers, za nimi Thorpe Park,Europa Park, Heide Park a Mirabilandia...

kkk , 19.08.2011, 20:06: Reagovat:

ahoj mohu se zeptat jaký je podle vás nejlepší park na světě?

Jindrous

Jindrous , 16.08.2011, 00:37: Reagovat:

Re:728:

Rio Bravo si už nepamatuju ale za týden tam jedeme tak si to připomenem:-)Co ale můžu říct tak 100% mokří jsme byli na raftech v parku Island of Adventrue - součást Universal Studios resortu,
tam nemá šanci unikount nikdo, leda-že by celou jízdu na raftu projel v boxu který je uprostžřed raftu určený pro batohy, tento boc je chráněn gumovým poklopem, aby se batohy nenamočily :-)))

728 , 15.08.2011, 13:10: Reagovat:

jacì ste vysli z raftu Rio Bravo v mirabilandii?Ptam se pro ze sme tam letos opet byli a byli sme mokri az na kost ale vsichni z teto atrakce vychazeli susi mozna to bylo tim ze nas bylo osm a jsme takovy vic pri tele teda az na me a sestru :D kde byla noznost namoceni tak sme byli mokri proste tak to ma byt ale proto ze sme tu byli pred peti lety tak sme byli susi jeto nake pomotane mozna tam neco pribylo :D ale byli sme uz z plavek venku predtim sme totiz byli na niagre a z predchozi zkusenosti jsme usoudili ze pujdeme obleceni ale nevyslo to tak jsme museli jit na katun se trochu vyfoukat... s pozdravem Jirka 728

VasekHD

VasekHD , 01.08.2011, 13:24: Reagovat: (Obrázek)

Re Vstupné do EP.
Ahoj, vstupné do Europa parku je 36 EUR pro dospělého a pro dítě od 4 do 11 let 32 EUR. Dítě do tří let má vstup zdarma.

Vstupné se platí v pokladnách před parkem a se vstupenkou se pak projde turniketem skrze hlavní bránu do parku. Poté už člověk nic neplatí. Občas se dá v zábavních parcích narazit na nějakou nadstandartní atrakci, kde se platí pár EUR navíc, ale to jde třeba o motokáry, kde člověk platí projetý benzín.
V EP jsem však na takovou atrakci během čtyř návštěv nenarazil :-)
Platí se samozřejmě jídlo, pití a různé výherní plyšákové hry typu házení kroužků na flašky a tak podobně. Stejně tak suvenýry a fotky z atrakcí. Ceny jsou nastavené na západní poměry, takže pro našince o něco dražší než je zvyklý, ale dá se to.

Kristýna , 31.07.2011, 12:07: Reagovat:

Zdravím, Chtěla bych se zeptat jak je to se vstupným do Europaparku v Německu? Kolik je vstup? Platí se ještě něco uvnitř parku, co se týče zábavy? Děkuju moc za odpověď :)

Jarda Ž. , 28.07.2011, 22:11: Reagovat:

Re:728: Zdravím, Phobia je nová "atrakce" v budově Ghostvillu, vstupné je 3 EUR a je od 12ti let. Oproti Ghostvillu se nejezdí ve vozíku, ale jde se ve skupince cca. 6 osob, které se drží za ramena, jako ve vláčku. Uvnitř je část vybavení Ghostvillu, doplněno to je "živými" lidmi uvnitř. Dle našeho byl Ghostvill jednoznačně lepší, Phobia nám připadala jako taková rychlá záplata za něj, Jarda.

DavidHD

DavidHD , 28.07.2011, 16:29: Reagovat:

Re:Tecko:
Ahoj, určitě nám pošli fotky, uděláme galerii a recenze určitě vítáme všema deseti :-))) Jak bylo?

Tecko , 28.07.2011, 11:09: Reagovat:

Tak jsem se v pulce cervence vratil z USA a navstivil nekolik zabavnich parku. Mam i nejake foto..myslel jsem na Vas :) tak to hodim na Picasa treba at mrknete nebo vam to muzu poslat sem a date to galerie.Ve chvilích volna zkusim i nějakou recenzi, ale bylo toho tolik, že už ani nevím která dráha je která :)
Byl jsem v Six Flags New Jersey (KIngDa Ka nejezdila :( ), Cedar Point, Universal Studios Orlando, Island Of Adventure a Busch Gardens.

PavelHD

PavelHD , 08.07.2011, 12:30: Reagovat:

Gardaland
Vstupné do Gardalandu pro letošní sezonu je 36 €, při rezervaci přes net 31,50 €. Kromě toho mají rozvětvený systém kombinovaných vstupenek. Byli jsme tam na dovolené předloni a ubytování jsme nakonec po delším hledání taky našli docela levné, ale museli jsme trochu dojíždět. Bylo to dáno i tím, že nás bylo šest.

ZUZI , 06.07.2011, 21:03: Reagovat:

Ubytování se najde ve městečku Perchiera de Garde. My jsme tam byli ubytování na dvě noci a cena senzační. Jeli jsme na vlastní pěst, nic nezařízeného. I tak se nám to krásně vydařilo. Přeji hodně zdaru s ubytováním.

Albi , 01.07.2011, 10:36: Reagovat:

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti jak to funguje v Heideparku se skupinovým vstupným? Kde se vyzvedává(za vstupem/před/samostatný vstup),jak je to časově náročné(fronty škol,apod) a co to obnáší...je nás celkem 21 a řeším zda pro pohodlí a úsporu času nezvolit místo skupinového ty funtickety,co jsou jen pár euro dražší ale jedu tam už s lístekm v ruce :) Dík, Albi

Marlo , 26.06.2011, 15:14: Reagovat:

to Karel: úplně bez problému , mají otevřeno mraky pokladen , pokud nehledáš slevy nemusíš vůbec kupovat přes internet fronta na lístek tak max 5min ani to ne.

Karel , 24.06.2011, 01:12: Reagovat:

Re:PavelHD:
Pavle, diky za odpoved. No my uz si loni kupovali pres net Merlin card do Heide parku, tak jsem myslel,ze do EP pujdou vstupenky pres net take koupit. Co se da delat, proste rano koupime pred parkem...

PavelHD

PavelHD , 18.06.2011, 16:43: Reagovat:

Re:Karel:
Já osobně si myslím, že EP neprodává vstupenky přes net, teď jsem se díval na jejich stránky a jenom jsem se v tom utvrdil. Německé parky si na on line prodej moc nepotrpěly, letos to změnil Heide Park, kde jsme si to před třemi týdny vyzkoušeli, sleva je tam 10%. Takže EP zatím jede postaru...

Karel , 18.06.2011, 11:14: Reagovat:

Ahoj vsem, chtel jsem se zeptat: za tyden jedeme do Europaparku, tak jsem se koukal na net, zda se nedaji koupit vstupenky pres i-net, abych nemusel stat frontu, prip. mel i nejakou slevu. Jedine co tam meli je snad poslani vstupenek na adresu (plati se plna cena a navic asi EUR 3,50 za to odeslani). Takze vstupenky na vytisteni doma tedy neprodavaji (tak jak je napr. bezne v Heide parku)? Nemate s tim nekdo nejake zkusenosti? Diky za odpoved.

728 , 11.06.2011, 18:28: Reagovat:

má te nějaké informace o fobia v mirabilandii???díky předem za odpověď

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11